zaterdag 25 augustus 2007

WIMSKWIS

principe: wat/wie staat in blauw cursief

onlangs overleed een belangrijke Italiaanse regisseur.
in de tijd dat er nog geen computer animation bestond liet hij voor één van zijn films het landschap dat als decor dienst deed rood verven.
in zijn belangrijkste en bekendste film heeft de fotograaf een shoot met twee starletjes.
één van die meisjes zou later de belangrijkste levenspartner worden van de invloedrijkste zanger/componist/tekstschrijver van de 2e helft van vorige eeuw in Frankrijk en de moeder van hun ook behoorlijk succesrijke dochter.
de man heeft oa een lied geschreven over een amerikaans boevenkoppel dat hij zong samen met een iconografische actrice, die nu zo'n beetje afgedwaald is.
de dame in kwestie werd ontdekt door en draaide haar eerste film mét een ladies man die ook een film draaide met een amerikaanse actrice.
de broer van die actrice draaide en acteerde in dé emblematische hippiefilm.
de acteur die in deze film een rechtenstudent speelde, had later een belangrijke bijrol in een cancerpic die in de jaren tachtig Kleenex aan een hogere beursnotering hielp.
de hoofdrol hierin werd vertolkt door de zus van een acteur die model stond voor een classic song uit de jaren zeventig van een zangeres wiens debuut verschrikkelijk lang in de hitlijsten stond. wie zong in die song de backing vocals?

volgende keer: iets moeilijker!

Geen opmerkingen: